Mit Ajánlunk?

Alapszolgáltatásunk :

       1.

       2.

       3.

       4.

Az ügyfél otthonában történik egy felfűtési-lehűlési hőmérséklet regisztrálás

             

          

 

A mért adatokból elkészítünk egy felfűtési-lehűlési görbét.

A teszthelyiségünkben hiteles mérőeszközeinkkel végzett mérési adatainkat alapul véve megszerkesztjük az adott otthon pontos felfűtési-lehűlési görbéjét az átlag kinti- és benti hőmérséklet-különbségre igazítva.

Az adott otthonra  jellemző felfűtés-lehűlés görbéből kiindulva pontos választ tudunk adni az alább felsorolt, ill. az ügyfél által megfogalmazott kérdésekre.

Az 1. lépés pontos útmutatója az 1. sz. mellékletben található, keresd a Mellékletek menüben.

A személyre szabott, célirányos konzultáció sikere érdekében ajánljuk a 2.- és 3. sz. mellékletekben található kérdőívek előzetes kitöltését és visszaküldését.

– A teszthelyiségünkben megtapasztalhatja az alábbi fűtési rendszerek által nyújtott hőérzetet.
• Gázkazán / radiátor
• Infrapanel
• Elektromos padlófűtés
• Elektromos konvektor
• Hőtárolós elektromos radiátor
• Klíma (hőszivattyú)
– Választ adunk arra, hogy melyik rendszer, azonos idő- és körülmények között, milyen mértékben emeli a teszthelyiség hőfokát.
– Választ adunk arra, hogy melyik rendszernél, azonos idő- és körülmények között, milyen mértékben csökken a teszthelyiség hőfoka.
– Választ adunk arra, hogy a különböző fűtési rendszerek milyen pontos költségek mellett emelik egy fokkal egy m3 levegő hőmérsékletét.
– Választ adunk arra, hogy milyen teljesítményű legyen a kiválasztott fűtési rendszer az ügyfél ingatlanának légteréhez igazodva.
– Választ adunk arra, hogy fűtsünk, nagy teljesítménnyel rövid ideig, vagy inkább alacsonyabb teljesítménnyel hosszabb ideig.
– Választ adunk arra, hogy érdemes-e túlméretezni és ha igen mennyivel, a radiátor teljesítményét.
– Választ adunk arra, hogy mért adatokra alapozva mennyi az energia / rezsi megtakarítás ugyanazon ingatlan szigetelés előtti és utáni állapota között.
– Választ adunk arra, hogy mennyi ideig kell hatékonyan szellőztetni.
– Választ adunk arra, hogy az ügyfél igényeire szabottan hogyan programozzuk be és használjuk hatékonyan a termosztátot.
– Segítünk beprogramozni a korszerű termosztátját.
– Választ adunk arra, hogy a termosztát korrekt beállításával mennyi energiát tudunk megspórolni. 
– Választ adunk, ill. lemérjük a különböző fűtési technológiák által okozott légáramlási sebességet. Okoz-e a padlófűtés por keringést ?
– Választ adunk arra, hogy miért, hol és mikor alakulhat ki a fal penészedése és hogy lehet védekezni ellene.
– Választ adunk arra, hogy egy egyszerű nyílászáró öntapadós szigetelő zsinór használatával mennyi fűtési rezsiköltséget tudunk megtakarítani.
– Választ adunk arra, hogy élettani szempontból melyek az otthonunkban ajánlott hőmérsékletek és páratartalom értékek.
– Választ adunk arra, hogy milyen „okosotthon eszközöket” érdemes beszerezni és miként célszerű ezeket használni a fűtési teljesítmény hatékonyságának növelése érdekében.
– Választ adunk egyszerűen, mindenki számára értetően arra, hogy milyen elven működnek a jelenleg leggyakrabban használatos, korszerű fűtési rendszerek.

 

K1 = felfűtési sebesség (fok C/perc) T1-ről T2 hőmérsékletre, ez jelzi a fűtési rendszer hatékonyságát
K2 = lehűlési sebesség (fok C/perc) T2-ről T1 hőmérsékletre, ez jelzi a hőszigetelés minőségét

A K2 érték, ill. a a lehűlési görbe megszerkesztése után már jelentőségét veszítik azok a kérdések, hogy milyen téglából épült az épület, milyen a hőszigetelése, milyen minőségű a nyílászárók hőszigetelése, az ingatlan fekvése, stb.

A fent megnevezett két mért érték ismeretében pontosan meg lehet határozni , hogy egy fűtési szezonban mennyi ideig működik a fűtési rendszerünk, ez milyen költségeket okoz, egy esetleges másik rendszer használata milyen rezsiköltség változást jelentene, a különböző megtakarítási praktikák bevetésével milyen eredményt tudunk elérni.

A környezeti hőmérsékletet átlag értékét az Országos Meteorológiai Szolgálat adataiból vesszük, minden mást a nagy pontosságú, professzionális mérőműszereinkkel mérünk. A műszereink hitelesítési jegyzőkönyveit a Mellékletek menüpontban megtalálhatja.

A tevékenységünket nem támogatják gyártók, márkák, termékkereskedők !